o meni

Specializantka geštalt psihoterapije z novimi pristopi reflektivnega terapevtskega pisanja

Svoj psihoterapevtski študij iz SFU Univerze Dunaj sem dopolnila z 4-letno geštalt specializacijo ter angleškim programom reflektivnega in terapevtskega pisanja. Svoje znanje ponujam preko terapij, svetovanj in tudi delavnic.

moje zanimanje za

PSIHOTERAPEVTSKO DELO

Moje zanimanje za psihoterapijo se je začelo že ob prebiranju številnih knjig priznanih pisateljev in spoznavanju različnih zgodb ter čustvenih doživetij. Literarni svet nam lahko prinese velik vpogled v psiho posameznikov in njihovo doživljanje, vendar kot literarni liki tudi ljudje v realnem življenju lahko

ostajamo nerazumljeni. S svojim psihoterapevtskim delom želim pomagati ljudem se počutiti razumljene in jim pomagati se soočiti s svojimi bolečimi in radostnimi trenutki življenja. V čast mi je opravljati to delo in biti del različnih zgodb in biti priča vašemu procesu. 


Petra Grobelnik

geštalt psihoterapevtka

O MENI

Sem diplomirana psihoterapevtka znanosti na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Hkrati sem specializantka 4-letne Geštalt psihoterapevtske smeri pod supervizijo prav tako na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju. Sem tudi prejemnica certifikata za reflektivno terapevtsko pisanje angleškega programa, ki sta ga vodili priznani strokovnjakinji Victoria Field in Anne Taylor. Zaključila sem tudi številne dodatne seminarje na različnih področjih psihoterapije: o hipnoterapevtkih specialitetah z Miranom Možino, seminarju na temo Depresije kot vse pogostejše duševne motnje sodobnega časa. 

Redno se izobražujem in udeležujem psihoterapevtskih seminarjev in kongresov, prav tako se vsakoletno udeležim največjega svetovnega psihoterapevtskega kongresa v Washingtonu D.C. 

Pri svojem delu uporabljam metode in tehnike geštalt psihoterapije, ki jih dopolnjujem z tehnikami reflektivnega terapevtskega pisanja ter kreativnimi pripomočki. Terapije lahko potekajo samo preko pogovora, prav tako pa je možna uporaba terapevtskih kartic, risanja, dela z glino, delo z sanjami, kar je popolnoma izbira klienta. 

Pri delu me zavezuje etični kodeks psihoterapevtske dejavnosti na SFU Ljubljana ter varstvo in zaščita osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l.RS, št. 86/2004)

Foto: Črt Piksi

Spoznaj me bolj osebno

Sem tudi pisateljica

z izdanim romanom in v procesu izdaje strokovnih knjig.

SEM HKRATI UMETNICA

z objavljenimi umetniškimi slikami.

SVOJO KREATIVNOST IZRAŽAM

preko pisanja pesmi in zgodb ter slikanja na platna. To je eden izmed mojih načinov raziskovanja svoje notranjosti, izražanja čustev ter postavljanja novih izzivov.

SEM ORGANIZATORKA USPEŠNEGA PROJEKTA

Odprti dan psihoterapije, preko katerega vsakoletno sodelujoči terapevti nudijo brezplačne terapije v namen destigmatizacije psihoterapije.

sodelujem z

izbranimi strokovnjaki na področju

PSIHIATRIJE

V PRIMERIH KO JE PO TEMU ŽELJA

in potreba po zdravilih. Takšno sodelovanje je potrebno le pri težjih težavah in vedno s soglasjem klienta.

NUTRICIZMA

ZA ŠE BOLJ CELOSTEN PRISTOP

Določena hrana lahko podpre ali še poslabša specifično duševno stanje, npr. anksioznost.

MEDICINE

ZA IZLOČITEV DOLOČENIH BOLEZNI

ki lahko tudi vplivajo na mentalno zdravje. V primeru prisotnosti nekaterih simptomov, se je dobro prepričati ali so psihosomatski ali ne.

POMAGAM LAHKO PRI (le nekaj primerov)

001.

anksioznosti, stresu, izgorelosti, skrbeh

002.

samopodobi, samozavesti odpornosti, jasnosti, usmerjenosti, medsebojnih odnosih

003.

žalovanju, nepredelani travmi, depresiji, izboljšanju motivacije

SODELUJ Z MANO